Záštita starosty Prahy 9

Česko má nový rekord – NEJVĚTŠÍ SVATEBNÍ ŠATY

Největší svatební šaty ušily švadleny ze Svatebního centra ADINA ve spolupráci s naší společností SVATEBNI.CZ. V pátek 4. ledna potvrdili nový rekord komisaři z agentury Dobrý den.

„Šaty jsou pětinásobkem velikosti 38, což je naše nejběžněji půjčovaná velikost svatebních šatů. Jedná se o oblíbený korzetový střih s mírně rozšířenou sukní. Pásek v bordó barvě, který šaty obepíná, je z velmi oblíbeného organtinu,“ říká majitelka ADINY Marie Nováková.

Přesto, že jsou šaty obrovské a pravděpodobně si je nikdy žádná nevěsta na svatbu neoblékne, jsou ušity přesně jako normální svatební šaty – mají podšívku, živůtek má kostice (ovšem ze železa), na zádech je funkční šněrování.

Nevěsta, která by oblékla tyto šaty, by musela mít míry:

• Obvod kolem prsou: 4,10 m.
  • V pase: 4,56 m.
  • Výška šatů je: 6,8 metrů.
  • Spodní lem sukně: 11,4 metrů.
  • Váha šatů: 23 kg.

Spotřebovalo se na ně celkem 50 m2 látky na povrch šatů a 20 m2 pro podšívku. Drát, ze kterého jsou vyrobeny kostice šatů, měří celkem 15 metrů. Na šatech je našito cca 300 broušených krystalů od firmy wranovsky.com, které se používají při výrobě lustrů.

„Na výrobě šatů se střídaly čtyři švadleny po dobu deseti dnů, protože šaty bylo těžké držet při šití a při vkládání do stroje,“ říká majitelka svatebního salonu ADINA, Marie Nováková.

Největší svatební šaty budou veřejnosti poprvé ukázány v pondělí 7. ledna, kdy budou vystaveny před hotelem Clarion Congress Hotel Prague a zůstanou zde až do svatebního veletrhu SVATEBNÍ DNY 2013, který se letos koná od 11. 1. do 12. 1. 2013. Letošní ročník svatebního veletrhu bude hostit na 130 vystavovatelů, kteří se představí na ploše o rozloze 3000 m2.

Při příležitosti odhalení největších svatebních šatů se koná tisková konference, která se uskuteční 17. 1. od 15 hodin přímo v hotelu Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 33, Praha 9 v restauraci Benada. Patronkou českých největších svatebních šatů je herečka Anna Polívková, která se tiskové konference osobně účastní a šaty představí.

Svatební veletrh SVATEBNÍ DNY 2013 / www.svatebnidny.cz
Clarion Congress Hotel Prague, Freyova 33, Praha 9 – Vysočany

Pá: 15-20 hodin, Sobota: 10 -18hodin

Vstupné: 100 Kč na osobu